I torsdags åkte vi upp till min släkts fäbod i Dala-Floda. Det är min pappa som äger stugan men vi får åka dit så ofta vi vill. Fäboden har ägts av släkten sedan minst 1665 då det gjordes en fäbodinventering och Koppslag Lars Olsson (KopplaLasse) ägde den.

Vi kom fram vid 16-tiden på eftermiddagen och gick runt fäboden för att utforska lite då det var första gången som Andreas och barnen var vid stugan. Runt stugan som vi bodde i finns det några härbrän och lador. Alice och Calle provade hängmattan en stund.

Vid fäboden finns det ingen el eller rinnande vatten. Istället får man hämta vatten i källan nedanför huset. När jag var yngre och var vid fäboden så fanns det knappt någon nätuppkoppling. Nu fungerade det bättre och det gick bra att surfa eller ringa samtal. Vi hade förberett oss med att ladda hem några filmer på Ipaden åt Alice men de han vi knappt se på.

Källan där vi hämtar dricksvatten.

Efter att vi sett oss omkring så åt vi pastasallad som vi tagit med därefter bestämde vi oss för att åka och bada. Vi tog bilen och åkte mot en liten sjö som heter Nässn. Där finns en liten sandstrand och de är långgrunt. Perfekt för Alice och Calle. Vi var dessutom helt själva där och hade hela stället för oss. Supermysigt. Efter det åkte vi till affären, köpte lite gott och begav oss tillbaka till stugan. Alice ville sova högst upp i våningssängen så hon och jag sov uppe på medan Calle och Andreas tog nederslafen.

När barnen somnat gick jag och Andreas ut en stund, satt på trappen till stugan, njöt av lugnet och tog vasrin alkoholfri öl. Så fridfull och lugnt. Det enda som hördes var vinden som blåste lite i löven och en uggla som hoade ut i natten.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: