Nu har vi varit på föräldragrupp för andra gången efter att Alice fötts. Idag fick vi prata lite om hur alla bebisars sömn såg ut. Känner så igen mig hos alla föräldrar. Alla känslor och tankar som kommer när man själv inte får sova ut. Alice sover iallafall väldig bra just nu. Hon brukar somna vid 23, vakna en gång för mat runt kl 04, somna om direkt och sedan vakna vid ca 08. Alice sover bredvid mig i stora sängen. Vi har spjälsängen direkt bredvid men där sover hon inte än. Jag är rätt säker på att hon skulle kunna lära sig att sova där utan problem men jag tycker det är så mysigt att ha henne nära så känner mig inte stressad av det. 

Så här har det dock inte alltid sett ut utan Alice hade krångel med magen de första 2 1/2 månaden och då blev det inte mycket sömn för mig här hemma. Nu har hon däremot haft de här rutinerna i 4 veckor så jag hoppas verkligen att det fortsätter så. 

På föräldragruppen fick vi även ge magmassage till bebisarna och rådet om att låta bebisarna ligga på magen så mycket som möjligt. Så nu ska det tränas för fullt här hemma.

Du kanske också gillar:

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: